Demareaza activitatea de mentorat pentru antreprenoriat

In perioada 26 – 30 iunie vor avea loc primele intalniri cu beneficiarii in cadrul activitatii de sustinere a antreprenoriatului. Aceasta activitate va avea loc la sediul Fundatiei Agapedia Romania din Brasov, Str. Bisericii Romane nr 48.

Pot beneficia de aceasta activitate persoane care au varsta minima de 18 ani, au domiciliul in Judetul Brasov, sunt someri de lunga durata sau persoane inactive pe piata muncii si sunt interesate de inceperea unei afaceri proprii.

In acdrul activitatii de sustinere a antreprenoriatului se ofera:

– consiliere individuala pentru selectarea celei mai potrivite forme de organizare

– asistenta pentru inregistrarea structurii juridice la Registrul Comertului

– asistenta pentru promovarea afacerii, identificarea primilor clienti

– asistenta pentru indeplinirea obligatiilor fiscale: depunere declaratii fiscale, etc.

– asistenta pentru dezvoltarea instrumentelor specifice de management al afacerii: contracte, facturi, chitante, procese verbale de receptie, avize de insotire a marfii, note de intrare – receptie, bonuri de consum, completare registre obligatorii prin lege, etc.

– formare in domeniul Dezvoltarii Capacitatilor Antreprenoriale (curs autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari) pentru 20 de persoane

– premii pentru cele mai bune planuri de afaceri dezoltate in cadrul cursului de Dezvoltare a Capacitatilor Antreprenoriale.

Persoanele interesate se pot inscrie lla adresa de e-mail: mihaela@agapedia.ro

142 de persoane inregistrate in grupul tinta

In primele 3 luni de implementare a proiectului, 142 de persoane s-au inscris in grupul tinta in vederea participarii la programul integrat de ocupare. Astfel, in acest moment, peste 50% din numarul total de 270 de beneficiari ai proiectului au fost inregistrati. In perioada urmatoare, acestia vor incepe etapa de consiliere si mediere a ocuparii, iar cei care au nevoie de o noua calificare vor incepe cursurile de calificare in meseriile camerista sau lucrator in comert.

Cursurile de calificare si serviciile de ocupare sunt in curs de autorizare / acreditare.

Demararea selecției beneficiarilor pentru cursurile de formare

Fundația Agapedia România, în calitate de beneficiar, împreună cu Asociația ”Community Aid Network”, în calitate de partener derulează din aprilie 2014 proiectul WorkAbility – inițiativă multidisciplinară de creştere a ratei de ocupare şi a capacității de ocupare a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor inactive pe piața muncii din Județul Braşov”.

În prezent grupul țintă este format din 121 de persoane, din care 72 șomeri de lungă durată (67 femei și 5 bărbați), 22 din aceștia fiind tineri sub vârsta de 25 ani. În total numărul femeilor înscrise în grupul țintă este de 105, iar numărul persoanelor inactive pe piața muncii este de 49. Continue reading

Au fost selectate localitatile de implementare

Echipa de implementare a finalizat etapa de selectie a localitatilor rurale si urbane in care vor fi implementate activitatile proiectului. Acestea sunt: Brasov, Sacele, Victoria, Fagaras, Rupea, Zarnesti si Bran. In urmatoarele 16 luni, 180 de someri de lunga durata (din care 90 de femei si 45 tineri) si 90 de persoane inactive pe piata muncii vor beneficia de un program integrat de ocupare care include: servicii de informare si consiliere ocupationala individuala si de grup, servicii de mediere a muncii, cursuri de calificare in meseriile de camerista si lucrator in comert si servicii de formare, consiliere si asistenta pentru inceperea unei activitati de antreprenoriat