Workability la finalul lunii iulie 2014

În cadrul proiectului “Workability – inițiativă multidisciplinară de creştere a ratei de ocupare şi a capacității de ocupare a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor inactive pe piața muncii din Județul Braşov”, derulat de Fundația Agapedia România împreună cu Asociația ”Community Aid Network” au avut loc în luna iulie 2014 următoarele activități: Continue reading

Fundatia Agapedia Romania ofera asistenta pentru participarea la programul Erasmus pentru Tinerii Antreprenori

Fundatia Agapedia Romania ofera asistenta pentru tinerii someri de lunga durata si pentru tinerii inactivi pe piata muncii care doresc sa inceapa o afacere proprie in vederea participarii la programul Erasmus pentru Tinerii Antreprenori. Procesul de inregistrare este deschis, se realizeaza on-line pe portarul Comisiei Europene.

Formularul de inregistrare si ghidul pentru completarea acestuia sunt disponibile aici.

Tinerii care doresc sa participe la acest program, se pot adresa Fundatiei Agapedia Romania pentru asistenta in parcurgerea procedurilor de inregistrare, in cadrul activitatii de consiliere si mentorat pentru dezvoltarea unei afaceri incluse in proiectul WorkAbility. Pentru informatii suplimentare: Mihaela Bucsa – Expert in management mihaela@agapedia.ro

 

Curs pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale in curs de autorizare

Fundatia Agapedia Romania a depus documentatia in vederea autorizarii cursului pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale destinat somerilor de lunga durata si prsoanelor inactive pe piata muncii, care au domiciliul in Judetul Brasov.

Cursul cu durata de 40h va ajuta 20 de beneficiari ai proiectului sa dobandeasca abilitatile si cunostintele necesare pentru a initia o activitate antreprenoriala. Cursul ofera informatii despre legislatia in domeniul organizarii afacerilor in Romania, forme de organizare juridice si criterii pentru alegerea celei mai potrivite forme de organizare in functie de specificul afacerii, notiuni de marketing, planificare operationala si financiara a afacerii. In plus, cursul ofera si informatii despre sursele de finantare care pot sustine noii antreprenori sa inceapa o afacere de succes.

 

Cursuri de calificare in curs de autorizare

Fundatia Agapedia Romania a depus documentatia in vederea autorizarii cursurilor de calificare de nivel 1 pentru meseriile de camerista si lucrator in comert. Pana la finalizarea proiectului (3 octombrie 2015) se vor organiza 11 cursuri de calificare in aceste meserii pentru minim 226 de persoane, estimandu-se ca 204 vor reusi sa obtina calificare in una dintre aceste meserii. Dupa absolvirea cursului, beneficiarii vor fi asistati in obtinerea unui loc de munca, astfel incat minim 28 de persoane vor reusi sa se angajeze cu contract de munca de 8h/zi, pe durata nedeterminata pana la finalul proiectului.

Servicii de ocupare acreditate

Fundatia Agapedia Romania a obtinut acreditarea a doua servicii de asistenta pentru ocupare:

1. serviciu de informare si consiliere pentru ocupare;

2. serviciu de mediere a muncii pe piata interna.

De aceste servicii vor beneficia 180 de someri de lunga durata si 90 de persoane inactive pe piata muncii care au domiciliul in Judetul Brasov.

Activitati in comunitatea locala – Rupea

Luni, 14 iulie 2014, se organizeaza o noua sesiune de informare pentru somerii si persoanele inactive pe piata muncii din Rupea. astfel, persoanele care sunt interesate sa participe la programul integrat de ocupare se pot inscrie in grupul tinta al proiectului, pot completa chestionarul de evaluare initiala si isi pot exprima optiunile pentru calificarea pe care doresc sa o obtina.

Hotelul Kronwell contribuie la calificarea somerilor si persoanelor inactive din Judetul Brasov

Hotelul Kronwell contribuie la oferirea sansei de a obtine o calificare de calitate somerilor si persoanelor inactive din Judetul Brasov inscrise la cursurile de calificare  in meseria de camerista. Cursurile vor fi oferite gratuit in cadrul proiectului Workability, iar o parte dintre cursanti vor efectua la Hotelul Kronwell cele 240 de ore de pregatire practica incluse in programul cursurilor