Fundația Agapedia România, în calitate de beneficiar, împreună cu Asociația ”Community Aid Network”, în calitate de partener derulează din aprilie 2014 proiectul WorkAbility – inițiativă multidisciplinară de creştere a ratei de ocupare şi a capacității de ocupare a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor inactive pe piața muncii din Județul Braşov”.

În prezent grupul țintă este format din 121 de persoane, din care 72 șomeri de lungă durată (67 femei și 5 bărbați), 22 din aceștia fiind tineri sub vârsta de 25 ani. În total numărul femeilor înscrise în grupul țintă este de 105, iar numărul persoanelor inactive pe piața muncii este de 49.

Echipa de implementare a proiectului lucrează momentan la materialele publicitare, care includ broșuri despre tehnicile căutării unui loc de muncă și standarde ocupaționale, pliante informative despre proiect, precum și broșuri din domeniul sănătății – ghidul sănătății și informații legate de comportamente cu grad mare de risc.

În perioada mai- iunie s-au organizat 8 deplasări pe lună în municipiul și județul Brașov cu scopul promovării proiectului și selectării persoanelor în grupul țintă, respectiv persoanelor care au absolvit 12 clase și care sunt interesate de cursurile de cameristă, lucrător în comerț și competențe de antreprenoriat.

Deplasările s-au organizat în următoarele localități: Rupea, Săcele, Bran, Victoria, Zărnești, Făgăraș. Pe lângă acestea, activitățile de informare și promovare și în cadrul instituțiilor din municipiul Brașov: Direcția de Servicii Sociale, Centrul de Persoane fără Adăpost, Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Brașov, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Cantina Socială “Mulțumesc”.

În perioada următoare se vor identifica și închiria spațiile necesare pentru desfășurarea cursurilor în comunitățile locale și se va desfășura procesul de acreditare pentru consiliere și formare profesională.

Pentru detalii suplimentare despre proiect și cursurile aferente:

Mariana Țințărean, Asistent de proiect- Telefon: 0368.409.115, E-mail: mariana.tintarean@agapedia.ro