În luna aprilie 2015, Fundația Agapedia România a participat la Bursa Locurilor de Muncă pentru derularea activității de informare și promovare a serviciilor oferite în cadrul proiectului “WorkAbility – inițiativă multidisciplinară de creştere a ratei de ocupare şi a capacității de ocupare a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor inactive pe piața muncii din Județul Braşov”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investeşte în Oameni!” și este implementat de Fundația Agapedia România în parteneriat cu Asociația Community Aid Network în perioada aprilie 2014-octombrie 2015.

Reprezentanți ai Fundației Agapedia România au fost prezenți la Bursa Locurilor de Muncă, organizată în 24 aprilie 2015, la Casa Armatei în Brașov, unde s-au înscris 30 persoane interesate de cursul de specializare pentru dezvoltarea competențelor de antreprenoriat, care au domiciliul în Judeţul Brasov, au absolvit liceul și nu au avut un loc de muncă în ultimele 6 luni. Dintre aceștia, 20 tineri vor fi convocați în cursul lunii mai pentru colectarea actelor și oferirea informațiilor necesare participării la curs. Cursul “Dezvoltarea competenţelor antreprenoriale” este autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări și se va desfășura în luna iunie 2015.

În cadrul Bursei Locurilor de Muncă, Fundația Agapedia România a identificat oportunități de angajare pentru beneficiarii proiectului în Brașov și în județ. Până în prezent au fost contactați 23 angajatori pentru colaborare în vederea angajării absolvenților cursurilor de lucrător în comerț și cameristă. Echipa Fundației Agapedia este în strânsă legătură cu acești agenți comericali și continuă să ofere servicii gratuite de consiliere profesională, medierea muncii și asistență în angajare. Până în prezent au fost angajate 8 persoane după absolvirea cursurilor de calificare gratuite și după ce au beneficiat de servicii de asistență pentru ocupare.

Din 11 serii de cursuri de calificare pentru meseriile lucrător în comerț și cameristă s-au finalizat 7 și sunt în derulare încă 4 în Săcele, Rupea, Făgăraș și Victoria. Cursurile s-au finalizat prin examenul de absolvire pentru participanți și prin oferirea subvenției incluse în proiect. Dintre 227 de persoane înscrise la cursuri de calificare gratuite oferite în cadrul proiectului, 139 au absolvit cursurile de calificare și beneficiază gratuit de servicii de consiliere și mediere a angajării. Următoarele examene sunt programate în perioada iunie-august 2015.

Programul activităților proiectului pentru luna mai, împreună cu locațiile în care se implementează acestea, poate fi consultat aici.

Date contact: Fundația Agapedia România – Str. Bisericii Romane, nr. 48, Brașov, 500080

Tel./Fax: 0368-409115, Mail: info@agapedia.ro, www.workability.agapedia.ro , www.agapedia.ro