În luna mai 2015, Fundația Agapedia România a desfășurat o serie de activități în sprijinul angajării persoanelor fără un loc de muncă care au absolvit cursurile de calificare de lucrător în comerț și cameristă din cadrul proiectului Workability– inițiativă multidisciplinară de creştere a ratei de ocupare şi a capacității de ocupare a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor inactive pe piața muncii din Județul Braşov”, derulat în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 în parteneriat cu Asociația Community Aid Network.

Până în prezent au fost contactați peste 20 angajatori pentru colaborare în vederea angajării absolvenților cursurilor de lucrător în comerț și cameristă. Echipa Fundației Agapedia este în strânsă legătură cu agenți comericali și continuă să ofere servicii gratuite de consiliere profesională, medierea muncii și asistență în angajare. În urma demersurilor, au fost angajate 8 persoane care au absolvit cursurile de calificare gratuite și care au beneficiat și de servicii de asistență pentru ocupare.

Pentru a finaliza cu succes angajarea a cât mai multor persoane care au beneficiat de serviciile din cadrul proiectului, Fundația Agapedia face un apel către comunitatea brașoveană în vederea colaborării cu sectorul hotelier și comercial. Astfel, unitățile de cazare de diferite tipuri (motel, pensiune, hotel etc) și agenții comerciali (supermarket, hypermarket etc.) care au disponibile posturi, sunt rugate să ia legătura cu Fundația Agapedia prin persoanele de contact:

  • Mariana Țințărean – asistent proiect, mariana.tintarean@agapedia.ro sau 0368 409115.
  • Tatiana Burcel – asistent social, tatiana@agapedia.ro sau 0744 319954.

În perioada următoare Fundația Agapedia va continua să ofere servicii de consiliere, informare, mediere a ocupării calificare și a altor oportunități pentru comunitatea locală oferite în cadrul proiectului pentru 270 de persoane din Brașov și Făgăraș, Bran, Săcele, Rupea, Victora, Zărnești.

Programul detaliat al activităților proiectului pentru luna iunie, împreună cu locațiile în care se implementează acestea, poate fi consultat aici.

Date contact: