În luna iulie 2015, Fundația Agapedia România continuă înscrierile pentru cursul gratuit de dezvoltarea competențelor antreprenoriale, desfășurat în cadrul proiectului “Workability – inițiativă multidisciplinară de creştere a ratei de ocupare şi a capacității de ocupare a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor inactive pe piața muncii din Județul Braşov”.

Persoanele care doresc să participe trebuie să fie șomeri tineri de lungă durată cu domiciliul în județul Brașov, să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani și să nu fi avut un loc de muncă în ultimele 6 luni. Cursul “Dezvoltarea competenţelor antreprenoriale” este autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări, iar în urma absolvirii se oferă diplomă recunoscută de Ministerul Muncii și asistență pentru începerea unei activități independente (alegerea formei de organizare, înregistrare la Registrul Comerţului, redactarea contractelor şi întocmirea documentelor de contabilitate primară, obţinerea de finanţare nerambursabilă pentru acoperirea costurilor de start-up). Mai mult decât atât, participanții vor putea concura pentru premii sau subvenții ce vor fi acordate pentru susținerea celor mai realiste idei de afaceri.

În vederea reintegrării șomerilor pe piața muncii, Fundația Agapedia România continuă medierea absolvenților de cursuri de calificare pentru meseriile de lucrător în comerț și cameristă cu angajatori. Până în prezent, 9 beneficiari ai proiectului au obținut un contract de muncă pe durată nedeterminată, cu normă întreagă.

Pentru informații suplimentare și înscrieri, puteți contacta echipa Fundației Agapedia la 0368-409115 sau info@agapedia.ro.

Proiectul “Workability – inițiativă multidisciplinară de creştere a ratei de ocupare şi a capacității de ocupare a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor inactive pe piața muncii din Județul Braşov” este derulat în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 de Fundația Agapedia România în parteneriat cu Asociația Community Aid Network.

www.workability.agapedia.ro , www.agapedia.ro