Fundația Agapedia România anunță finalizarea cursului  de dezvoltarea competențelor de antreprenoriat, în urma căruia 4 persoane vor incepe o activitate economica și se vor oferi premii în valoare de 4000 lei pentru cele mai bune planuri de afaceri. Participanții la curs vor primi de asemenea servicii de mentorat și asistență pentru deschiderea propriei afaceri.

Cursul pentru Dezvoltarea competențelor antreprenoriale (DCA) este un curs de specializare autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) care avut loc în perioada 20-24 iulie 2015 la Săcele, județul Brașov și a fost destinat șomerilor tineri de lungă durată. Cursanții au avut parte de 25 ore de pregătire teoretică și 15 ore de pregătire practică. Fundația Agapedia și-a îndeplinit astfel obiectivele propuse pentru acest curs, și anume:

  • Înțelegerea noțiunii de antreprenoriat; competențe, abilități, cunoștințe necesare pentru dezvoltarea unei activități de antreprenoriat, gândire antreprenorială;
  • Dezvoltarea misiunii, viziunii, obiectivelor și strategiei pentru o activitate de antreprenoriat;
  • Identificarea celei mai potrivite forme de organizare juridică prin dezvoltarea capacității de analiză comparativă bazate pe argumente legislative, economice și fiscale;
  • Dezvoltarea abilităților și utilizarea eficientă a instrumentelor de comunicare de afaceri;
  • Înțelegerea elementelor de bază din domeniul marketingului;
  • Îmbunătățirea capacității de dezvoltare a planului de afaceri;
  • Dezvoltarea abilităților de identificare a potențialelor surse de finanțare pentru implementarea planului de afaceri.

Pe parcursul lunii iulie 2015, echipa Fundației Agapedia a continuat campania de informare și promovare a serviciilor de consiliere, informare, mediere a ocupării și a altor oportunități pentru comunitățile locale, respectiv Rupea, Bran, Zărnești, Săcele, Făgăraș, Victoria și Brașov. De asemenea, participanții la cursurile “Lucrător în comerț” și “Cameristă” au desfășurat modulul de practică în unități comerciale și hoteliere. La Rupea, în data de 7 iulie 2015, a avut loc examenul final al cursului de lucrător în comerț, iar la Brașov s-au identificat noi locuri de muncă pentru beneficiari.

Evaluarea proiectului “Workability” va avea loc în luna august, urmând ca în septembrie să aibă loc conferința de presă finală. Pentru noutăți urmăriți blogul proiectului www.workability.agapedia.ro, iar pentru întrebări sau alte informații datele de contact sunt: 0368-409115 sau info@agapedia.ro.

Proiectul “Workability – inițiativă multidisciplinară de creştere a ratei de ocupare şi a capacității de ocupare a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor inactive pe piața muncii din Județul Braşov” este derulat în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 de Fundația Agapedia România în parteneriat cu Asociația Community Aid Network.

www.workability.agapedia.ro , www.agapedia.ro, www.canbv.ro